Csokis csiga
Receptötlet innen: http://www.shapeshifter.hu/?p=197
Hozzávalók 24db-hoz:
Tészta:
- 140 g durumliszt
- 1 cs. sütőpor
- 300 g sovány túró
- 50 g keményítő
- 50 g fehérjepor
- 40 ml sovány tej
- 25 g kókuszzsír (+20g a kenéshez)
- 15 tabletta édesítő, fahéj, vanílaaroma
Krém:
- 22 g darált zabpehely
- 20 g kakaópor
- 30 tabletta édesítő
- 20 g darált mandula
- 40 g darabos földimogyoró krém
- 2 tojásfehérje
- 300 ml sovány tej
A sovány túrót elkeverjük vízben feloldott édesítővel és aromával. Több részletben hozzáadjuk a kissé olvadt kókuszzsírt és a tejet. Belekeverjük a durumlisztet, sütőport, keményítőt, fehérjeport és fahéjat majd tésztává gyúrjuk és pihenni hagyjuk. Egy kis lábasban összefőzzük a zabpelyhet, kakaóport, darált mandulát, tejet és a 2 tojásfehérjét. Még forrón hozzáadjuk a mogyorókrémet, kissé kihűlt állapotban a vízben oldott édesítőt. A tésztát 4 részre osztjuk, folpackozott vágódeszkán 2 fólialap között kinyújtjuk pár mm vastag téglalappá. Liszttel tapadásmentessé tesszük a felszínét, megkenjük olvasztott kókuszzsírral majd a krém negyedével. Feltekerjük, a végét összecsípjük, félretesszük. A tészta további 3 részével is így járunk el. A feltekert tésztát késsel felvágjuk. Először félbe majd, majd mindkét félt 3 részre, így hat csigát kapunk. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket és készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése