2015. március 2., hétfő

Csokis csiga

Csokis csiga

Receptötlet innen: http://www.shapeshifter.hu/?p=197

Hozzávalók 24db-hoz:

Tészta:

  • 140 g durumliszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 300 g sovány túró
  • 50 g keményítő
  • 50 g fehérjepor
  • 40 ml sovány tej
  • 25 g kókuszzsír (+20g a kenéshez)
  • 15 tabletta édesítő, fahéj, vanílaaroma


Krém:

  • 22 g darált zabpehely
  • 20 g kakaópor
  • 30 tabletta édesítő
  • 20 g darált mandula
  • 40 g darabos földimogyoró krém
  • 2 tojásfehérje
  • 300 ml sovány tej


A sovány túrót elkeverjük vízben feloldott édesítővel és aromával. Több részletben hozzáadjuk a kissé olvadt kókuszzsírt és a tejet. Belekeverjük a durumlisztet, sütőport, keményítőt, fehérjeport és fahéjat majd tésztává gyúrjuk és pihenni hagyjuk. Egy kis lábasban összefőzzük a zabpelyhet, kakaóport, darált mandulát, tejet és a 2 tojásfehérjét. Még forrón hozzáadjuk a mogyorókrémet, kissé kihűlt állapotban a vízben oldott édesítőt. A tésztát 4 részre osztjuk, folpackozott vágódeszkán 2 fólialap között kinyújtjuk pár mm vastag téglalappá. Liszttel tapadásmentessé tesszük a felszínét, megkenjük olvasztott kókuszzsírral majd a krém negyedével. Feltekerjük, a végét összecsípjük, félretesszük. A tészta további 3 részével is így járunk el. A feltekert tésztát késsel felvágjuk. Először félbe majd, majd mindkét félt 3 részre, így hat csigát kapunk. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket és készre sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése