2014. július 6., vasárnap

Hamis somlói

Hamis somlói

Hozzávalók:
tészta:

  • 35-35 g zabkorpa
  • 5 g zsírszegény kakaópor
  • 10-10 g protein
  • 1 tojásfehérje
  • édesítő (7-7 tabletta feloldva)
  • 50 ml 0,1 %-os tej
  • 25-25 g sovány túró (Milfina)
  • víz, aromák


Öntetek, feltétek:

  • vaníliás: 20 g protein és 50 ml 0,1%-os tej, víz
  • 5 g mazsola
  • 15 g cukormentes dzsem/lekvár
  • csokoládés: 5 g kakaópor, víz, édesítő, rumaroma


2 bögrére lesz szükség. Az egyik bögrébe kerül a zabkorpa, protein, vaníliaaroma, fahéj, citromhéj, túró, édesítő, szódabikarbóna, a tej és a tojásfehérje fele, valamint annyi víz, hogy megfelelő (kicsit folyós) állaga legyen. Másik bögre: zabkorpa, protein, túró, kakaópor, édesítő, szódabikarbóna, tej és tojásfehérje, rumaroma, víz. Mikróban készre sütjük őket. A kész tésztákat kiborítjuk, szétszaggatjuk, ráöntjük az önteteket és a feltéteket.

Receptötlet saját igényekre szabva innen: http://shapeshifter.blog.hu/2012/05/14/hamis_somloi_galuska_387_kcal

Hamis somlói





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése